XVI – ти НАЦИОНАЛЕН СЕМИНАР „ЧАНОВЕ“ 2022

 

 

Скъпи приятели, дойде очакваният момент да обявим 16-тия ни пореден НАЦИОНАЛЕН СЕМИНАР по български народни танци „Чанове“ 2022 година!


С удоволствие ви каним да вземете участие във фолклорно-танцовия ни семинар, който ще се проведе в периода 15 август – 21 август 2022 година в прекрасната Рила планина, к.к.Боровец, хотел „Флора“ 4*

.
Отново ще се съберем и обединим любителите на българския фолклор, като ще разучаваме нови и интересни хорца от различните етнографски области на България, ще обогатим познанията на всеки един от вас за поминъка, обичаите, песните, носиите и танците на българите, ще изучаваме музикалните размери и специфичните за всяка област инструменти от българския фолклор, и най-вече много ще се забавляваме, танцуваме и споделяме прекрасни емоции.


Семинарите „Чанове“ във времето се превърнаха в неизменна част от живота ни, те отдавна не са вече просто традиция, не просто танцуване и опознаване на българския фолклор – те са мястото, където се срещат съмишленици от цяла България с обща страст – любовта към българския фолклор. Срещите, приятелствата и спомените, които се създават на семинарите „Чанове“ са незабравими и носят на участниците и преподавателите емоционален заряд, който дълго време след това ги кара да се усмихват и чувстват щастливи.

 

Дългогодишните преподаватели на семинара са дипломирани хореографи, доказали през годините своя професионализъм, знания и опит – Севдалин и Албена Трендафилови, Кирил Кирчев, Костадин и Милена Господинови, помощник – преподавател Магдалена Трендафилова.


ЦЕНИ И УСЛОВИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ:

 

Вариант на база HB :


6 нощувки – 565 лв.


5 нощувки – 490 лв.


4 нощувки – 410 лв.


3 нощувки – 320 лв.


2 нощувки – 225 лв.


Цената включва: Обучение, настаняване за съответния брой нощувки, закуски и вечери на блок маса, ползване на басейн и фитнес, интернет, хотелска застраховка, туристическа такса.

 

ОБУЧЕНИЕ:

 

1.Практически занимания:


- изучаване на български фолклорни хора

 

2.Теоретични занимания:


- изучаване на етнографските области на България със специфичните им особености: граници, поминък, обичаи, костюми, песни, музика и танци.


- видеопрожекции, снимков материал

 

*Участниците в семинара ще имат възможността всяка вечер в ресторанта да танцуват, затвърждават наученото и се забавляват. Също така по време на своето пребиваване могат да посетят някои от културните и исторически паметници, както и природните и архитектурни забележителности в околността.

 

„Танцувай...запази българското в себе си!“

 

Краен срок за записване и внасяне на капаро 70% от сумата – 11 юли 2022 година (или до изчерпване на наличните места).


Краен срок за довнасяне на остатъка от сумата – 31 юли 2022 година.

 

За повече информация и записване натиснете тук.

 

Ще ви очакваме!