За нас

 За нас

Ние, Милена и Костадин Господинови сме двама обикновени българи с огромна любов към българския фолклор и няколко смели мечти.

 

През 2005 г. създадохме Клуб по български народни танци "Чанове" с желанието да дадем възможност на повече българи да се докоснат до магията на танца. Вярваме, че по този начин българските народни традиции и фолклор ще бъдат не само съхранени, но и ще продължат да живеят през поколенията.

 

Създадохме клуб „Чанове” като място за отмора, срещи и забавление на хора с различни професии и общо влечение към народните танци.

 

Много бързо, клубът ни се превърна в много повече от обикновено място за репетиции на танцьори-любители – тук намерихме последователи, съмишленици и приятели.

 

В последните единадесет години, клубът ни продължи да се развива и в момента имаме филиали в осем български града – София, Варна, Бургас, Русе, Пловдив, Стара Загора, Елин Пелин и Чирпан.

 

През 2007 година, заедно с продуцента Б. Славов, създадохме първия по рода си „DVD Самоучител по български народни танци”, реализиран в две части.

 

През 2007 година започнахме да провеждаме Национални семинари по български народни танци и хорà, чиято основна цел е обогатяването на знанията по български фолклор на любителите-хороигралци. Вече десет поредни години, танцьори от цяла България имат възможността да се насладят на Българския танцов фолклор.През 2016 година проведохме десети - юбилеен семинар с участието и на гости от чужбина.

 

През 2008 година, в спектакъла „Класиците на българския танц”, подкрепен от Хоро.бг, събрахме на родна сцена заедно най-големите български фолклорни ансамбли. Спектакълът получи „Специална годишна награда за култура и изкуство” на 13ти „Салон на изкуствата”.

 

През 2008 година, заедно с Хоро.бг поставихме началото на традиционния общобългарски събор на любителите-хороигралци „Празник на хорото”, който се провежда в Албена.

 

През 2009 година издадохме втората част на уникалния „DVD Самоучител по български народни танци”.

 

През 2010 година, създадохме първото българско фолклорно online радио ЧАНОВЕ, което свири само българска народна музика, 24 часа в денонощието.

 

През 2011 година, заедно с Хоро.бг създадохме първата българска ХОРОТЕКА - Денонощна фолклорна дискотека  „Клуб на Хорото”, която от месец ноември 2016 година се превърна в фолклорна, БГ дискотека "РИТЪМ".

 

През 2015 продуцирахме един незабравим спектакъл "До Мюнхен и назад", с участието на неповторимите Божидар Попчев и Александър Митрев.

 

От създаването на клуба до днес, продължаваме да работим за популяризиране и разпространение на българските фолклорни традиции.  

 

 

Милена и Костадин Господинови