На Петровден с хоро - отзив

 

 

  Мястото: село Ягодово - стадиона
Денят: 27 юни
Поводът: традиционния събор на с. Ягодово – “Петровден”
Участници: 17 клуба от София,Асеновград и пловдивска област
Присъстващи: 500-600 души /на око/
Една идея: Български народни танци
 Без картинка

 

И още: бира, кебапчета, захарен памук, виенско колело …

Това бяха част от фактите. А настроението, атмосферата, емоциите… хмм, едно ще ви кажа – Ягодово и Асеновград ще ни помнят дълго! J

Още с влизането в село Ягодово се натъкнахме на колона от коли и хора с еднакви тениски в тях. Вече нямаше нужда да спираме и да питаме за посоката. Всички бяхме за стадиона на село Ягодово. Там вече се бяха подредили червени, сини, зелени, оранжеви… Ето ги и нашите жълти с черни пояси. Няма как да ги сбърка човек. Снимки, усмивки, весели закачки. Кмета - Филип Кърмов – открива официалната част и оркестърът е готов да засвири. Щом чухме музиката, всякакви притеснения и напрежение изчезнаха и всички се хванахме на хорото. Веселбата започна и всичко останало вече беше без значение. Изви се едно голямо, шарено хоро, на което цвета на тениската беше без значение, виждаха се само грейнали усмивки J Както гласи слогана на Хоро.бг: „Играта краси човека”!

 

 Без картинка  Дойде и нашият ред за изпълнение на двете общи хора. Моето първо участие с жълт екип. Многото вълнение и малкото притеснение /или май беше обратно/се превърнаха в ентусиазъм под ритмите на оркестъра. Щом сърцето заподскача всичко губи смисъл и значение и остава само кефа от играта. И вече не може да спреш.

 

 

Дори по време на волната програма, когато всеки един клуб излизаше на сцената да изпълни своите две хора, ние на поляната не спирахме да играем. После, в хотела, покрай похвалите, Коце малко ни смъмри, че преди изява сме играли всякакви други хора, вместо да се концентрираме. Но дори и това не попречи на Чанове отново да излязат на сцената и да заредят целия стадион с позитивното си настроение и красивото изпълнение! От там насетне какво да ви кажа, кречеталата и свирките от сергиите на стадиона свършиха за отрицателно време. В категория най-шумна и атрактивна група, едва ли имахме някаква конкуренция. JНе мога да пропусна и едночасовото изпълнение на право хоро на оркестъра (плюс още 10 – 20 мин, ама кой ти брои вече), докато очаквахме журито да се върне с резултатите. Очаквам скоро да ги видя, момчетата, в рекордите на Гинес. Определено имаха потенциал. Тръгнахме си доволни с много добро настроение, усмивки, зачервени от слънцето бузки и наградата на кмета, а оставихме траен отпечатък в сърцата на Ягодовци и всички останали присъстващи.

 

След такъв ден, изпълнен със емоции, всякакъв коментар по отношение на вечерния купон, би бил излишен. Който е бил на чановски купон, само може да предполага, а който не е – да поправи тази грешка при следваща възможност!

                         Без картинка

 

Автор:Емил Минев