Старо Банско в Бъндеришка Бъчва

Чудите се какво е това ли? Не се чудете, ще ви кажа. Това е изречение-обобщение на съботния купон на Чанове в Банско.

Как така ли? Обяснявам:

Когато си в Банско, правиш като банскалии – танцуваш Старо Банско до откат ;)

 

Танцуваш го в механа „Бъчвата” в хотел Бъндерица.

 

Така и не разбрах какво значи „Бъндерица”, но каквото и да е значело досега, вече не значи същото. „Бъндерица” вече е кодово название за весел Чановски купон. Сигурна съм, че и за собствениците на хотела, думата „Чанове” вече не значи само „хлопки”.

 

 Без картинка

Снимки от сбирката

 

Въпреки, че традиционните Чанови събирания следват свой си, неписан сценарий, всяко събиране е уникално и неповторимо и оставя много и специални спомени.

Както обикновено се събрахме над 100 човека от всички групи на клуба. Приятно изненадана съм, че имаше много хора от начинаещите, които участваха в надиграването. Да, този път си организирахме вътрешното надиграване. Много добра надпревара – всички побеждават от името на Чанове и всички награди си остават за нас. Някои пиха от наградата, други се къпаха с нея ;) , но това е една друга тема – там думата имат фотографите .

Едни от най-ярките спомени от това събиране обаче за мен ще остане изпълнението на Коце и Мариан на хорцето Опас! Ле-ле! Как ще ги научим тези чупки – не знам  Добре, че го има в самоучителя, защото от сега знам, че ще трябва да си се кълча сама с огледалото, докато го докарам...

 

Най-най-хубавото на събирането, обаче е, че е тази сутрин и цялата следваща седмица-две, ще учудвам околните с внезапните си и (уж) неоправдани усмивки, с които съм се заредила в събота 

 

Автор: Дачи