Милена и Костадин Господинови

 Милена Иванова Господинова

Образование:


От 1985 до 1992 г. - танцува в Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Изворче" при Двореца на децата в гр. София.

Средно специално:
1992 - 1997 г. - Държавно хореографско училище, гр. София, специалност "Български народни танци"

Висше:
1997 - 2001 г. - Академия за музикално и танцово изкуство (АМТИ), гр.Пловдив, Магистърска степен, специалност "Българска народна хореография".

Трудов стаж :


1997 - 2001 г. - артист-балетист в Държавен фолклорен ансамбъл "Тракия", гр. Пловдив с многобройни концерти в страната и гастроли в Израел, Полша, Португалия и Франция.

2001 - 2002 г. - артист-балетист в шоуто "Два свята" на Нешка Робева с над 100 представления в страната и представления в САЩ (Бродуей), Гърция и Израел.

2002 - 2009 г.- артист-балетист в Национален фолклорен ансамбъл "Филип Кутев", гр. София с многобройни концерти в България и турнета в Белгия, Франция (Залата на ЮНЕСКО в Париж), Русия (Болшой театър), Унгария, Израел, Япония.

 

2002 г. - до сега - преподавател по български народни танци в 49 ОДЗ гр. София.

2005 г. - до сега - преподавател и хореограф на Клуб по български народни танци "ЧАНОВЕ".

Постижения и отличия:
1997 г.: Печели фолклорното надиграване "Оро се вие, цървули се кинат".

1999 г.: Печели фолклорното надиграване между танцьори от професионалните ансамбли "Който може, го може".

2007 г.: Ръководеният от нея клуб "Чанове" печели Първо място на Първия градски фестивал за народни танци "Хоро се вие, извива", в който участват над 20 клуба по народни танци от цялата страна,а на следващото издание на фестивала печелят наградата за най- голяма група.

 

2009г.:Ръководеният от нея клуб "Чанове" печели Специалната награда на кмета на с.Ягодово от фестивала "На Петровден с хоро"

 

2009г.:Ръководеният от нея клуб "Чанове" печели Първо място на Първия национален фестивал за народни танци "Тракийска броеница" - гр.Пазарджик ,в който участват над 1000 души.

 

2010г.: Ръководеният от нея клуб "Чанове" печели Първо място на Втория национален фестивал "На Петровден с Хоро.бг" и трето място във втория етап фестивала.

 

2010г.:Ръковеденият от нея клуб "Чанове" получава на фестивала "Тракийска броеница" наградата за най- масова група и втора награда за надиграване на ръченица.

 

 

Костадин Желев Господинов

Образование:

Средно специално:
1993 - 1998 г. - Гимназия "Българска роза", гр. Казанлък, специалност "Български народни танци"

Висше:
1998 - 2003 г. - Академия за музикално и танцово изкуство (АМТИ), гр. Пловдив, Бакалавърска степен, специалност "Българска народна хореография"

 

2007 - 2008 г. -  Академия за музикално  танцово и изобразително изкуство (АМТИИ), гр. Пловдив, Магистърска степен, специалност  "АРТ - мениджмънт"

 

Трудов стаж:


1998 - 2000 г. - артист-балетист в Държавен фолклорен ансамбъл "Тракия", гр. Пловдив с многобройни концерти в страната.

2000 - 2002 г. - артист-балетист в шоуто "Два свята" на Нешка Робева с над 150 спектакъла в България и представления в САЩ, Гърция, Израел и Турция.

2002 г. - 2008 г. - артист-балетист в Национален фолклорен ансамбъл "Филип Кутев", гр.София с многобройни концерти в България и турнета в Белгия, Англия , Франция, Русия, Унгария, Израел, Япония.

2002 г. - до сега - преподавател по български народни танци в 49 ОДЗ гр. София.

2004 г. - артист-балетист в шоуто "Легендата" на Лили Игнатова.

2005 г. - до сега - преподавател и хореограф на Клуб по български народни танци "ЧАНОВЕ".

2007 г. - 2008 г. - преподавател по български народни танци във ВИАС.

 

2007 г. - 2008 г -  Участие в авторския спектакъл на Андрей Баташов "360 градуса" , с представления в гр. София (театър "Сълза и смях") и страната.Постижения и отличия:


2007 г.: Ръководеният от него клуб "Чанове" печели Първо място на Първия градски фестивал за народни танци "Хоро се вие, извива", в който участват над 20 клуба по народни танци от цялата страна,а на следващото издание на фестивала печелят наградата за най- голяма група.

 

2009г.:Ръководеният от него клуб "Чанове" печели Специалната награда на кмета на с.Ягодов от фестивала "На Петровден с хоро"

 

2009г.:Ръководеният от него клуб "Чанове" печели Първо място на Първия национален фестивал за народни танци "Тракийска броеница" - гр.Пазарджик ,в който участват над 1000 души.

 

2010г.: Ръководеният от него клуб "Чанове" печели Първо място на Втория национален фестивал " На Петровден с Хоро.бг." и трето място във втория етап на фестивала.

 

2010г.:Ръководеният от него клуб "Чанове" получава на фестивала "Тракийска броеница" наградата за най- масова група и второ място за надиграване на ръченица.

 

По време на трудовата си дейност преподавателите са участвали в редица фолклорни формации и групи.

Заедно с Хоро.бг , Милена и Коце създават Първия самоучител по български народни танци на DVD. В него са показани най – популярните хора от всички етнографски области на България.Милена и Костадин са хореографи,сценаристи и инструктори на DVD самоучителя.

 

По идея  на Костадин Господинов на 21 май 2008 година в зала едно на НДК  заедно с Хоро.бг реализират (организират) концерт-спектакъла „Класиците на българския танц”  в който взимат участие най-големите фолклорни  ансамбли на България:”Филип Кутев” – София, „Тракия” – Пловдив, „Пирин” – Благоевград и „Северняшки ансамбъл” – Плевен

Концерта получава специалната награда на 13 салон на изкуствата.

 

 

През 2008 и 2009 година отново заедно с Хоро.бг организират Първи и Втори събор на любителите хороигралци в България  в курорта Албена: ”Празник на Хорото”